CASALS
DE VACANCES

Els nostres casals +KESTIU responen a una demanda social que permet fer compatibles els horaris laborals de les famílies amb la imprescindible atenció als fills i filles durant el període de vacances escolars.
Proposem als infants un gran ventall d’activitats de lleure de caràcter educatiu amb les que gaudir l’estiu d’una forma divertida i participativa. És una activitat extraordinària que té unes característiques pròpies:

 • Es treballa en l’educació en valors gràcies a una proposta educativa i d’activitats adequada i de qualitat.
 • Es realitzen sortides adaptades a cada grup d’edat.
 • S’esdevenen vincles afectius entre els infants o joves i amb l’equip de treball.
 • Es treballa l’adquisició de coneixements a partir d’activitats lúdic-educatives amb continguts específics en funció de la demanda de les famílies.
 • S’afavoreix la relació fluida entre les famílies i l’equip de monitors/es.

OBJECTIUS GENERALS

L’organització de casals d’estiu i d’activitats de vacances de +Klleure es fa a partir d’uns objectius generals que es revisen i actualitzen anualment.

 • Aconseguir que els infants gaudeixin del casal a partir d’una programació atractiva d’activitats de caire lúdic .
 • Afavorir l’autonomia i el creixement i desenvolupament personal dels infants a partir de noves vivències i experiències.
 • Potenciar la relació entre els nens i nenes participants afavorint l’establiment de vincles i relacions d’amistat i evitant situacions de discriminació o marginació.
 • Potenciar el paper actiu i participatiu dels nens i nenes en l’execució de les activitats.
 • Afavorir la descoberta i la interrelació amb l’entorn natural, social i cultural proper.
 • Potenciar la creativitat dels infants.
A +klleure gestionem diversos casals d’estiu, cadascun d’ells amb les seves particularitats i singularitats. Aconseguir una línia de treball uniforme de tots ells, però mantenint l’especificitat de cadascun és un repte important que s’assoleix a partir d’un esquema organitzatiu que s’ha anat consolidant amb el pas dels anys.

Aquest estiu els vostres fills i filles tindran la sort de conèixer a la Greta, la Malala, l’agent 061 i molts herois i heroïnes més al casal d’estiu! Ells i elles, però, no són com els superherois i les superheroïnes que surten als contes o a les pel·lícules: no porten capa, no tenen poders màgics ni tampoc no provenen d’un altre planeta. Ells viuen entre nosaltres, són éssers humans de carn i ossos i tenen una missió en comú: millorar la vida de les persones i cuidar del nostre planeta. Se’n sortiran?

 • La setmana de la solidaritat un dels voluntaris d’una de les ONGs més reconegudes ensenyarà als vostres fills què vol dir ser solidaris i què hem de fer per ser-ho.
 • La setmana de la salut l’agent 061 els mostrarà què cal fer per estar sans, tant físicament com mental.
 • La setmana del medi ambient la Greta Thunberg els ensenyarà a tenir-ne cura.
 • La setmana dels drets dels infants la Malala Yousafzai els descobrirà que com a infants que són, tenen uns drets que cal conservar.
 • La setmana de l’art el Cocotrans els animarà a fer sortir l’artista que porten dins.

PERIODISTES I PROTAGONISTES

Tot això, a més a més, quedarà enregistrat des de la mirada del grup de grans, que des del primer moment es convertiran en periodistes i hauran de copsar tot allò que passi al casal, perquè així després totes les famílies ho pugueu veure.

VALORS I OBJECTIUS

A través d’aquest eix d’animació, els monitors i monitores del casal pretenem transmetre valors com la solidaritat, el respecte, l’empatia, la cooperació o la igualtat, entre d’altres.

A més a més, aquest treball es veurà reforçat amb la visita d’integrants d’ONGs i d’entitats dedicades a l’atenció i al temps de lleure de persones amb diversitat funcional, així com també amb les activitats d’educació emocional que farem 2 cops a la setmana just abans d’anar a la piscina amb tots els grups d’infants.

Els grans objectius d’aquest casal, doncs, els podríem dividir en dos: per una banda, aconseguir que els nens i nenes gaudeixin del seu temps de lleure en un espai en què se sentin còmodes per mostrar-se tal com són, i, per l’altra, aconseguir que vegin la importància que té cuidar i que aprenguin a fer-ho: des de cuidar-se a si mateixos i al seu cos, a cuidar dels altres i del seu entorn, un entorn que ens acull malgrat que nosaltres no sempre el tractem tan bé com es mereix.

Esteu preparats per ajudar als nostres super herois i heroines?

HOLA!

En què et podem ajudar?

Escriu-nos

O busca el contingut dintre la nostra pàgina web:

DANSA

Iniciem als nens i nenes a la dansa clàssica i creativa, aprofundint en el treball corporal, espaial i postural. Introduim aspectes tècnics sempre des d’una vessant lúdica.

ZUMBADANCE

Amb aquesta activitat els nens i nenes fan coreografies pensades i estructurades per a cada edat i evolució psicomotriu, segons cada etapa. Aprendran coreografies amb diferents estils de música i ritme.

GIMNÀSTICA RÍTMICA

Aprendran exercicis específics per treballar la flexibilitat, la coordinació, l’equilibri i l’expressió corporal. Els ajudarà també a enfortir els músculs; millorar la memòria i la coordinació amb el grup; corregir males postures que puguin adquirir en el futur, i ser més conscients de si mateixos i del seu propi cos

BALLET

La dansa clàssica és una de les disciplines més antigues i dóna una base sòlida per ballar totes les altres danses. A les nostres classes, els infants aprofundiran en el treball corporal i espacial des d’una basant lúdica.

PILATES

Amb aquesta activitat les nenes i nens s’iniciaran al pilates i treballaran la flexibilitat, la coordinació, l’equilibri i la concentració per a millorar aspectes físics i educar el cos per un futur.

PETIT XEF

Amb aquesta activitat desenvoluparan diferents capacitats com planificar, organitzar-se, mesurar ingredients, combinar textures… i alhora treballaran en equip i els educarem per tenir uns bons hàbits alimentaris. Al final de cada trimestre s’emportaran a casa un receptari per cuinar amb els pares allò que han après.

ACROIOGA

Amb l’acroioga fomentaran la connexió entre els companys, a través del joc, la imaginació i la interacció. Aprendran postures de ioga en parelles i poc a poc s’introduiran elements d’acrobàcia.

IOGA

El ioga és una activitat recomanada per a tots els nens i nenes. La recerca de l’equilibri i l’harmonia constitueix una bona base perquè en el futur gaudeixin d’una vida adulta alegre i saludable. Tant per al nen inquiet o actiu com per al tímid o vergonyós, el ioga ajuda a canalitzar la seva energia i reafirmar la seva autoestima.

TEATRE

Plantegem aquesta activitat des de la basant lúdica com a contingut principal, ja que facilita un entorn favorable per a l’aprenentatge i predisposa i motiva activament als nens i nenes. L’objectiu és despertar el plaer per l’expressió i la creativitat aconseguint que s’alliberin de perjudicis i/o timideses.

TEATRE MUSICAL

La dansa clàssica és una de les disciplines més antigues i dóna una base sòlida per ballar totes les altres danses. A les nostres classes, els infants aprofundiran en el treball corporal i espacial des d’una basant lúdica.

TARDA DE SOMINS

Amb aquesta activitat les nenes i nens s’iniciaran al pilates i treballaran la flexibilitat, la coordinació, l’equilibri i la concentració per a millorar aspectes físics i educar el cos per un futur.