La importància dels casals d’estiu després del confinament

L’estiu és un moment molt esperat per a tots, i més encara pels nens i nenes.  El juliol potser és l’únic mes on els infants s’aixequen cada dia a les 8 del matí amb ganes de començar l’aventura que els hi espera. Però no van a estudiar, tampoc a fer classe; hi van a jugar, a crear, a banyar-se a la piscina, a anar d’excursió, de colònies, a inventar-se personatges, a conèixer nens i nenes nous. En definitiva, van a gaudir i a aprendre mentre juguen. Els casals d’estiu són un espai molt especial i si hi heu anat de petits segur que recordeu com de bé us ho vau passar.

L’educació en el lleure és la que dona forma als casals d’estiu, es podria definir com aquelles activitats que es duen a terme en el temps lliure dels infants amb la finalitat d’aprendre i adquirir habilitats, fent-los protagonistes de la seva pròpia vida i actius i participatius socialment. Després de 10 mesos dins l’escola, els casals d’estiu satisfan unes necessitats fonamentals com les activitats a l’aire lliure, el coneixement de l’entorn a través d’activitats lúdiques, esportives i les relacions socials en un context relaxat. 

Els monitors i monitores són persones que tant poden estar organitzant les activitats com també poden estar jugant amb ells i enfangant-se en un joc. Són persones que es posen al seu nivell, els miren als ulls, perquè només al seu nivell pots mirar als ulls a un infant, els escolten, els abracen quan ho necessiten i els posen límits quan ho necessiten també. Sovint són persones a qui els hi encanta l’educació i ofereixen una mirada respectuosa als infants. Els fan entendre sense dir-ho “ei, jo sóc com tu i m’ho passo bé amb tu, estic aquí per a qualsevol cosa”. Són persones amb autoritat però sense autoritarisme. Podríem dir que és com una barreja sana entre un mestre i un amic, i això genera una complicitat molt bonica amb els nens i nenes. 

Actualment, estem vivint una situació excepcional que mai hem viscut abans. Hi ha professionals que diuen que aquest curs serà probablement el curs que més hauran après els nens i nenes de la seva vida escolar, encara que no han anat a l’escola. L’aprenentatge del confinament i del coronavirus
pot ser molt gran. Tot i això, ha d’haver-hi un bon acompanyament, sobretot un bon acompanyament emocional. Aquestes vivències, algunes més agradables i d’altres més desagradables s’han d’integrar bé.

Els casals d’estiu seran segurament els primers agents educatius que reuniran els nens i nenes altra cop. Els casals d’estius tindran aquest any, més que mai, una responsabilitat molt gran d’acollir tot allò que els nens i nenes han viscut. Per tant, des de +Klleure els monitors i monitores creiem en el valor que tindrem com a agents educatius i assumim aquesta responsabilitat de tot cor. Aquest estiu estarem a Pacs del Penedès organitzant i dinamitzant el casal del poble, amb tot l’entusiasme i totes les ganes de fer aquesta experiència enriquidora i divertida per a tots i totes.

Autor: Albert Pi

DANSA

Iniciem als nens i nenes a la dansa clàssica i creativa, aprofundint en el treball corporal, espaial i postural. Introduim aspectes tècnics sempre des d’una vessant lúdica.

ZUMBADANCE

Amb aquesta activitat els nens i nenes fan coreografies pensades i estructurades per a cada edat i evolució psicomotriu, segons cada etapa. Aprendran coreografies amb diferents estils de música i ritme.

GIMNÀSTICA RÍTMICA

Aprendran exercicis específics per treballar la flexibilitat, la coordinació, l’equilibri i l’expressió corporal. Els ajudarà també a enfortir els músculs; millorar la memòria i la coordinació amb el grup; corregir males postures que puguin adquirir en el futur, i ser més conscients de si mateixos i del seu propi cos

BALLET

La dansa clàssica és una de les disciplines més antigues i dóna una base sòlida per ballar totes les altres danses. A les nostres classes, els infants aprofundiran en el treball corporal i espacial des d’una basant lúdica.

PILATES

Amb aquesta activitat les nenes i nens s’iniciaran al pilates i treballaran la flexibilitat, la coordinació, l’equilibri i la concentració per a millorar aspectes físics i educar el cos per un futur.

PETIT XEF

Amb aquesta activitat desenvoluparan diferents capacitats com planificar, organitzar-se, mesurar ingredients, combinar textures… i alhora treballaran en equip i els educarem per tenir uns bons hàbits alimentaris. Al final de cada trimestre s’emportaran a casa un receptari per cuinar amb els pares allò que han après.

ACROIOGA

Amb l’acroioga fomentaran la connexió entre els companys, a través del joc, la imaginació i la interacció. Aprendran postures de ioga en parelles i poc a poc s’introduiran elements d’acrobàcia.

IOGA

El ioga és una activitat recomanada per a tots els nens i nenes. La recerca de l’equilibri i l’harmonia constitueix una bona base perquè en el futur gaudeixin d’una vida adulta alegre i saludable. Tant per al nen inquiet o actiu com per al tímid o vergonyós, el ioga ajuda a canalitzar la seva energia i reafirmar la seva autoestima.

TEATRE

Plantegem aquesta activitat des de la basant lúdica com a contingut principal, ja que facilita un entorn favorable per a l’aprenentatge i predisposa i motiva activament als nens i nenes. L’objectiu és despertar el plaer per l’expressió i la creativitat aconseguint que s’alliberin de perjudicis i/o timideses.

TEATRE MUSICAL

La dansa clàssica és una de les disciplines més antigues i dóna una base sòlida per ballar totes les altres danses. A les nostres classes, els infants aprofundiran en el treball corporal i espacial des d’una basant lúdica.

TARDA DE SOMINS

Amb aquesta activitat les nenes i nens s’iniciaran al pilates i treballaran la flexibilitat, la coordinació, l’equilibri i la concentració per a millorar aspectes físics i educar el cos per un futur.

HOLA!

En què et podem ajudar?

Escriu-nos

O busca el contingut dintre la nostra pàgina web: